Diabetes

Waarom naar de pedicure?

De voeten van een mensen met diabetes zijn extra kwetsbaar. Dit komt door een verminderde doorbloeding en verminderde gevoeligheid van uw voeten. Daardoor ontstaan klachten als kloven, eelt, likdoorns, blaren, ingroeiende nagels of wondjes. Ook wanneer er (nog) geen voetklachten zijn, is het raadzaam enkele malen per jaar voor een controlebehandeling naar een pedicure te gaan.

Waardoor ontstaan voetklachten?

De voeten van diabetici zijn namelijk in veel gevallen extra gevoelig, want:

  • de bloedtoevoer in benen en voeten kan verminderen
  • de huid verandert en wordt kwetsbaarder
  • het gevoel in de voeten kan verminderen of totaal uitvallen
  • de voeten veranderen vaak van vorm
  • nagels verdikken en vervormen vaak

Afspraak maken

Voor een pedicure behandeling van voeten van diabetici is specifieke kennis noodzakelijk. Wij zijn gespecialiseerd in diabetische voeten. Deze behandelingen kunnen vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bij het maken van een afspraak graag doorgeven dat u diabetes heeft, dan wordt u behandeld door onze medisch pedicure.

Voetonderzoek/screening

Wanneer u voor het eerst komt, doen wij een voetonderzoek/screening. Daarbij stellen wij u de nodige vragen, brengen uw voeten in kaart en bekijken en bespreken wij uw problemen.

Eerste behandeling

Voor de eerste behandeling reserveren wij meer tijd. Naast de standaard elementen van een behandeling, besteden wij extra aandacht aan bestaande klachten. Wij proberen deze zo goed mogelijk in een eerste behandeling te verhelpen.

Vervolg behandeling

De vervolg behandelingen staan in het teken van voetverzorging, verbeteren van bestaande voetklachten en voorkomen van nieuwe problemen.

Uw specialist (Manouck) voeten

ManouckManouck is medisch pedicure.

Uw specialist (Dianne) voeten

Dianne van der Vegt
Dianne is medisch pedicure