Reuma

Waarom naar de pedicure?

Bij een reuma-patiënt veranderen de voeten. Daardoor kan er op den duur eelt- en likdoornvorming ontstaan. Regelmatig bezoek aan de pedicure kan voorkomen dat u vervelende problemen krijgt. De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en/of stand veranderingen. Dat geeft juist te veel of te weinig eeltvorming.

Wat is de oorzaak van eelt- en likdoornvorming?

Als reuma-patiënt heeft u bijna altijd te maken met ongewenste eelt- en likdoornvorming aan uw voeten. Dit heeft te maken met:

  • de veranderende stand van voet en tenen
  • het weefsel onder de bal van uw voet dat dunner wordt of verschuift
  • schoenen die niet goed (meer) passen
  • verandering aan uw nagels

Welk verschijnselen rondom de nagels?

Als reumapatiënt kunt u ook last krijgen van veranderingen aan uw nagels. Dit is vaak een gevolg van het feit dat de tenen in de verdrukking komen omdat er (te) weinig ruimte is in uw schoenen. Vaak is er ook een stand afwijking van de voet. De volgende nagelafwijkingen kunnen optreden:

  • verkleuringen
  • verdikte of juist extreem dunne nagels
  • brokkelige nagels
  • eeltvorming onder de nagels
  • ruwe, ondoorzichtige, brosse en gespleten nagels (schuurpapiernagels)

Afspraak maken

Voor een pedicure behandeling van reumatische voeten is specifieke kennis noodzakelijk. Wij zijn gespecialiseerd in reumatische voeten. Deze behandelingen kunnen vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bij het maken van een afspraak graag doorgeven dat u reuma-patiënt bent, dan wordt u behandeld door onze medisch pedicure.

Voetonderzoek/screening

Wanneer u voor het eerst komt, doen wij een voetonderzoek/screening. Daarbij stellen wij u de nodige vragen, brengen uw voeten in kaart, bekijken en bespreken wij uw problemen.

Eerste behandeling

Voor de eerste behandeling reserveren wij meer tijd. Naast de standaard elementen van uw behandeling, besteden wij extra aandacht aan bestaande problemen. Wij proberen deze zo goed mogelijk in een eerste behandeling te verhelpen.

Vervolg behandeling

De vervolg behandelingen staan in het teken van voetverzorging, verbeteren van bestaande voetklachten en voorkomen van nieuwe problemen.

Uw specialist (Manouck) voeten

ManouckManouck is medisch pedicure.

Uw specialist (Dianne) voeten

Dianne van der Vegt
Dianne is medisch pedicure