Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een methode die ervoor zorgt dat het haar definitief op die plaats niet terugkomt. Het is echter geen garantie tegen overbeharing. Province heeft zich gespecialiseerd op het gebied van elektrisch ontharen. Bij ernstige gevallen in het gezicht kunnen de kosten van de behandeling op indicatie van de huisarts vergoed worden.

Intake gesprek

Wanneer u elektrisch ontharen overweegt kunt u een afspraak maken voor een intake gesprek. Province zal uw situatie bekijken en haar advies geven over de te volgen behandeling. U krijgt informatie mee naar huis. Tevens wordt de prijs van de behandelingen besproken. Dit wordt altijd individueel bekeken en daarom is er geen standaard bedrag voor.

Hoe gaat het in zijn werk

Een dun steriel wegwerpnaaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (haarzakje) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats.

Behandelperiode

Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 of 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd.

Na de behandeling

Gebruik de eerste 24 uur geen zeep, vette crèmes, zonnebank of veel make-up. Vermijd felle zon en raak de huid niet aan. Eventueel kunt u koude kompressen gebruiken of kalmerende gel tegen de jeuk.

Kosten

Bij ernstige gevallen van overbeharing in het gezicht kunnen de kosten van de behandeling op indicatie van de behandelende geneesheer door de zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk worden vergoed.

De haargroei

Een haar groeit erg langzaam Een haar die volledig wordt uitgetrokken uit het haarzakje lijkt soms terug te komen. Dit is vaker een haar ernaast. Een diepe stugge haar komt binnen 5 tot 6 weken terug. Een gewone haar heeft 6 tot 9 weken tijd nodig om weer te groeien. Dun (vlas)haar heeft een gemiddelde teruggroei tijd van 8 tot 10 weken. Eigenlijk kunt u pas na 2 maanden bekijken hoeveel haar u eigenlijk heeft.

Geen garantie

U dient er rekening mee te houden dat de kans op overtollige haargroei blijft bestaan. Wanneer de oorzaak namelijk gelegen is in de verstoring van het hormonale evenwicht, kan de overbeharing weer toenemen. Met enkele behandelingen per jaar kunt u dit weer tegengaan.

elektrisch ontharen

Uw specialist (Irene)

Irene Koper
Irene is schoonheidsspecialiste en heeft zich onder andere gespecialiseerd in elektrisch ontharen en  het verwijderen van tele’s( kleine rode haarvaatjes in het gezicht) en fibromen(steelwratjes) verwijderen. Ook is zij opgeleid en ervaren in het gebruik van de L3 laser en Natural Face Lifting (bindweefselmassage).