Acné behandeling

Wat is acné?

tumblr_inline_mhweloozhq1qz4rgpAcné is een huidaandoening die zowel jongeren, ouderen, mannen en vrouwen het gezicht en lichaam regelmatig ontsiert. Medisch gezien kan het geen kwaad, maar voor velen vormt het een probleem, vooral in de puberteit. Acné is niet te voorkomen, wel kunt u er zelf veel aan doen en laten doen.

Wat te doen bij acné?

Bij hevig vorm van acné zult u via de huisarts een verwijzing kunnen krijgen naar Province. Wij zijn gespecialiseerd in een gedegen acné-behandeling. Dit betekent ook dat de behandeling gedeeltelijk wordt vergoed. De bedoeling van de behandeling is om allereerst de huid tot rust te brengen, hevige puistjes en pukkeltjes schoon te krijgen en daarna de acné zoveel mogelijk te voorkomen. Dit betekent niet alleen regelmatig naar de schoonheidssalon, maar ook een goede behandeling thuis.

Verwijzing via huisarts

Bij een verwijzing via de huisarts, zal Province eerst een intake gesprek met u aangaan. In dat gesprek komen een heleboel aspecten naar voren. Wat is uw leefgedrag, hoe gaat u nu om met gezichtsreiniging e.d. Bij jongeren vragen wij ook altijd één van de ouders mee te komen, zodat ook thuis de behandeling wordt ondersteund.

Behandelplan

Tijdens en na het gesprek wordt een plan van behandelen uitgestippeld. Dit betekent, regelmatig een behandeling bij Province en iedere dag goed reinigen thuis. Tevens krijgt u tips om de symptomen te bestrijden. Dit zijn behandelingen op maat en de kosten van de behandeling worden dan ook besproken.

De behandeling bij Province

Vooral bij jongeren zal de behandeling niet te lang duren. Gemiddeld een half uur per keer. Voor jongeren gebruikt Province een speciale productenlijn, o.a. van Volatile die gebaseerd is op essentiële oliën. Tijdens de behandeling proberen we de talgproductie te verminderen en de huid tot rust te laten komen. Als de huid tot rust komt zal de roodheid verminderen, waardoor de aandacht voor puistjes ook afneemt.

Het resultaat

Vooraf zeggen wat het resultaat wordt is heel moeilijk. Het hangt namelijk van vele factoren af. Het plan van behandelen volstaat niet alleen met de behandeling van Province. Thuis moet er veel aangedaan worden om het resultaat zo optimaal mogelijk te krijgen. Invloeden van buitenaf spelen een grote rol, zoals stress, eten, overmatig alcoholgebruik, roken en natuurlijk de reiniging en verzorging van de huid.

Wat kunt u zelf doen?

  • Zorg goed voor uzelf. Eet gezond en regelmatig en sport en gebruik niet te veel alcohol. Drink veel water.
  • Zorg goed voor uw huid. Maak de huid iedere ochtend en avond schoon met een milk en een tonic en verzorg de huid met een goede dag- en nachtcrème.
  • Knijp geen onrijpe puistjes uit. Daardoor ontstaan rode plekken en kunnen littekens ontstaan.
  • Scrub slechts één keer in de week. Pas op als er veel ontstekingen zijn, hier niet overheen gaan.
  • Neem af en toe een reinigend masker. Dit kalmeert de huid.
Er zijn speciale acné-producten verkrijgbaar bij Province. Dit camoufleert en zorgt ervoor dat de puistjes sneller verdwijnen.